Журнал реєстрації відгуків КІ (магістр)

Журнал реєстрації

відгуків, рецензій, зауважень та пропозицій стейкхолдерів

щодо освітньої програми (проєкту освітньої програми) «Комп’ютерна інженерія» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності  123 «Комп’ютерна інженерія» та рішень щодо них

Номер Інформація про стейкхолдера Дата надходження Зміст відгуку, пропозиції та рішення
1 Директор ПНВП ”Комел”, О.Г. Теніцький 21. 10.2020р Розглянуту освітню програму оцінюю позитивно, в якості рекомендацій пропоную кафедрі КІЕ в подальшому розширювати дисципліни пов’язані з програмуванням апаратних засобів та поглиблення англійської мови за професійним спрямуванням.

 

Рекомендацію роботодавця враховано в ОП на 2021р. Введено дисципліну “ Іноземна мова професійного спрямування”. Розширено перелік вибіркових дисциплін, зокрема, введено дисципліну “Технічний переклад (англійська)”.

2 Директор ТОВ ”ТЕХТО І-Ф”,

О. Сеник

24.11.2020р Враховуючи сучасні тенденції розвитку інформаційних технологій та технологій проектування комп’ютерних систем і компонентів мікроелектронних пристроїв добре було б розширити перелік дисциплін із вивчення сучасних технологій проектування мікроелектронних пристроїв, комп’ютерних систем штучного інтелекту та нейромереж, що посилить затребуваність випускників даної ОП в середовищі роботодавців провідних підприємств та IT-компаній регіону, зокрема ТОВ “ЕКТОС-ІФ”.

 

Рекомендацію роботодавця враховано в  ОП 2021 р. Введено нові дисципліни “Програмне забезпечення штучних нейромереж”,” Комп’ютерні системи штучного інтелекту” Розширено перелік вибіркових дисциплін.

3. Директор ТзОВ ”Елекс”,

Н.Т. Драганчук

22.01.2021 На основі аналізу розробленої освітньо-професійної програми ”Комп’ютерна інженерія” можна зробити висновок, що вона має достатній рівень кадрового, матеріально-технічного і навчально-методичного забезпечення.

Як рекомендація щодо покращення даної ОП при наступному перегляді, доцільно продовжити поглиблене вивчення англійської мови і на магістерському рівні вищої освіти, а також розширити кількість дисциплін вільного вибору з врахуванням потреб здобувачів в подальшій професійній діяльності.

 

Рекомендацію роботодавця враховано в ОП на 2021р. Введено дисципліну “ Іноземна мова професійного спрямування”. Розширено перелік вибіркових дисциплін, зокрема, введено дисципліну “Технічний переклад (англійська)”, “Кіберфізичні системи”, “Комп`ютерні системи безпеки об’єкта”, “АЦП і ЦАП”

4. Здобувач ОП

Сачовський А.І.

30.03.2021р. Позитивно оцінив проєкт ОП, та зазначив, що наявність курсу пов’язаного із проектуванням систем “Кіберфізичні системи” є досить актуальним і перспективним з точки зору розроблення “розумних пристроїв” та способів їх керування та надав рекомендацію включити теоретичні і практичні напрацювання наукових робіт студентів кафедри КІЕ в даній області, до змісту даної навчальної дисципліни. Також висловив побажання щодо збільшення кількості тижнів на виконання магістерської роботи.

 

Рішення. Результати яких частково були враховані при її перегляді, зокрема, збільшено кількість тижнів на виконання кваліфікаційної роботи, введено вибіркову дисципліну “Кіберфізичні системи”..

5. Директор ТзОВ ”Елекс”,

Н.Т. Драганчук

06.05.2021 Як побажання, які дозволять підвищити якість освітнього процесу за даною спеціальністю в Івано-Франківському регіоні варто відзначити можливості розширення баз практик із залученням провідних IT- компаній представників роботодавців регіону.

Робота над розширенням баз практик ведеться, планується укладання договорів з новим представниками IT ринку праці регіону, зокрема компанією EPAM.