Самостійна робота студентів по програмуванню

Наші студенти на самостійній роботі з програмування спробували розробляти власні геймплеї.

Роботу виконав студент першого курсу Басок Богдан.

Коротенько про роботу.

Зміст

  1. Коротко про гру.
  2. Опис.
  3. Технічні деталі.
  4. Висновок.

Цю малу гру було створено мною, в якості проекту на програмування. Загалом на неї пішло півтора місяці серйозної роботи. В ході якої було створена і реалізована сама ідея. Звісно на більшість задумів було недостатньо часу, тому результат вийшов простішим ніж хотілося би.

Опис. Сама гра, хоч і потребувала багато часу є доволі простою. Гравець, який грає лицарем, відправляється на пошуки пригод за межі свого міста. По факту гравець подорожує за межами міста в текстовому виді, оскільки графічна реалізації потребувала би багато часу, та натрапляє на різних монстрів, бандитів або скарби. Повернувшись назад до міста, гравець може потратити знайдені скарби на різні покращення свого лицара, які зроблять подільші пригоди легшими. В грі присутня можливість зберігати свій прогрес.

Технічні деталі. Для розробки цієї гри було використано ігровий рушій Unity, створений компанією Unity Technologies.Таке рішення було прийнято з ціллю зекономити час, оскільки створення чогось подібного самому з нуля потребувало би хоча би одного року. Код гри написаний на C#, візуальна частина намальована в Adobe Photoshop, хоча враховуючи її простоту для подібних робіт можна було використати хоч Microsoft Paint.

В плані коду було реалізовано можливість настройки звуку, зміни розширення ( програма знаходить всі можливі розширення на ваш монітор) і збереження та загрузки.

Готова до запуску гра займає 73 мегабайти і для свого запуску потребує приблизно 70 мегабайт операційної пам’яті і 100 мегабайт відео пам’яті при розширенні 1920×1080. Запуск можливий на операційних системах від Windows 7 до Windows 10. Windows XP і старші операційні системи не підтримуються.

Загалом це все потребувало великої кількості зусиль і часу. Я задоволений своєю роботою, хоча вона і не є складною. Особисто для мене головним було навчитись чомусь новому, поставити перед собою якусь ціль і досягнути її.

  • Фото гра (Басок)