ВСТУП ДО АВТОМАТИЧНИХ СИСТЕМ КЕРУВАННЯ

ВСТУП ДО АВТОМАТИЧНИХ СИСТЕМ КЕРУВАННЯ

Предметом вивчення навчальної дисципліни є принципи побудови, методи аналізу і синтезу широко розповсюджених систем автоматичного регулювання та керування.

Мета: є ознайомлення студента із загальними принципами побудови систем автоматичного керування, процесами та методами дослідження процесів в цих системах. Принципи побудови та дослідження систем керування в даному курсі вивчаються на основі розгляду принципів керування різними технічними пристроями. Ці принципи мають більш широке загальне значення і можуть бути застосовані для вивчення процесів керування в інших системах, наприклад, в біологічних, економічних, суспільних тощо.

Основними завданнями вивчення дисципліни “Вступ до Автоматичних систем керування” є отримання практичних навичок та теоретичних знань у наступних питаннях: методи аналізу систем, методи синтезу систем, використання математичного апарату та засобів програмного забезпечення для вирішення поставлених задач, шляхи вдосконалення методів теорії автоматичного керування за допомогою обчислювальної техніки.

Студенти повинні знати: сучасні методи теорії автоматичного керування, структуру, елементи та класифікація систем автоматичного керування, режими та характеристики САК та вміти: користуватись цими методами для аналізу та синтезу систем автоматичного керування, використовувати класичний математичний апарат та його нові напрямки в розвитку методів теорії автоматичного керування,використовувати нові досягнення в розвитку обчислювальної техніки для вдосконалення методів теорії автоматичного керування.