Бенецький Богдан Юрійович

Сьогодні розпочнемо нову рубрику «Наші випусники в сучасному світі»

 

З нами сьогодні Бенецький Богдан Юрійович, обіймає посаду Xamarin.NetDeveloper в одній з найбільших програмістських компаній Польщі PGS Software

 

Одразу ж перейдемо до найбільш цікавого запитання: Яким чином та в який спосіб прийшов до такого результату?

– Найперше, це вміння вчитися, яке якраз і почерпнув у стінах Прикарпатського університету. Не менш важливим є вміння командної роботи. І напевне не останню роль зіграло вміння соціальної взаємодії, оскільки був старостою академгрупи та учасником студентського сенату. В загалі шлях був досить довгим та тяжким і вимагав багато додаткового навчання для досягнення бажаного результата. За 5 років я вспів попрацювати в трьох фірмах. Я починав як Junior WinForms .Net Developer в фірмі що розробляла програми для американських медичних лабораторій, прийшов я туди з Англійською рівня B1, нульовим знанням польської та базовими знаннями в C#. Другою моєю роботою була фірма з Гданська де я працював віддалено як WinForms/DevExpress .Net Developer, прийшов я туди з добрими знаннями C#, WinForms та DevExpress. Третьою роботою була відома та велика фірма із трьома офісами по Польщі (Жешув, Вроцлав і Познань). Туди була досить тяжка співбесіда яка охоплювала C# на продвинутому рівні, детальні знання роботи з ASP .NET, знання про роботу .Net Framework та CLR. Через рік роботи, я зміг перекваліфікуватись на Xamarin розробника і отримати сертифікат з Xamarin University. На даний момент я продовжую працювати мобільним розробником в PGS на Xamarin Forms та Xamarin Native(Android, iOS), де за допомогою цих технологій я розвиваю або створюю з нуля мобільні додатки для наших замовників.

З огляду на минуле, чи були всі предмети корисними?

– Зовсім ні. Для здобуття теперішнього SoftSkill точно не потрібні предмети гуманітарного плану – педагогіка та психологія, повністю бракувало предметів націлених на розвиток комунікації та роботи в команді. Щодо HardSkill глибини уроків програмування було явно замало.
.

Що було найбільш корисним саме для професійного зростання?

– У середині навчання одна з ІТ фірм ELEKS проводила олімпіаду з програмування. Це найбільш запам’яталося, оскільки завдання були нестандартні, тому для їх вирішення було прочитано масу форумів по програмуванню та вперше навчився працювати з github-ом. Також був викладач Запухляк Р.І., який для вирішення завдань по програмуванні дозволяв використовувати мови програмування на вибір. У той час я для себе вибрав C# як основну мову і всі завдання успішно реалізовував на цій мові.

У твоїй спеціальності особливе місце посідає іноземна мова. Чи не замало звертав уваги на неї в студенські роки?

– Я вже в ті часи розмумів про необхідність значно краще її знати , але своїми силами надолужувати було важко. Зрозуміло, що англійської було недостатньо. Зараз я б запропонував практику двомовного захисту випускових робіт. Також до цього хочеться додати більше спеціальностей для вільного вибору, оскільки його не було. І трошки більше баз практики, оскільки мені на той момент підходив саме SoftServe.  Якраз на цій фірмі мені вдалося швидше, ніж в університеті, вивчити на належному рівні Python і там же обрав С# як кращу мову програмування за можливостю працевлаштування.

Які побажання сьогоднішнім студентам?

– Треба бути сміливими у своєму виборі, не боятися змінювати мову програмування і, навіть більше, сферу програмування, шукати ту, яка найбільше подобається. Займатися самоосвітою і можу порекомендувати для цього два сайти: https://soundcloud.com/podlodka, https://dou.ua. А також більше читайте літературу на англійській мові.