Доцента кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки Григу Володимира Михайловича включено до переліку українських експертів Міністерства освіти і науки України для проведення наукової та науково-технічної експертизи об’єктів експертизи у сфері наукової та науково-технічної діяльності

За результатами розгляду анкет, відповідно до наказу МОН від 12.07.2024 №982 Григу Володимира Михайловича включено до переліку українських експертів Міністерства освіти і науки України для проведення наукової та науково-технічної експертизи обʼєктів експертизи у сфері наукової та науково-технічної діяльності.

Варто зазначити, що МОН України успішно завершено формування бази експертів для проведення наукової та науково-технічної експертизи у сфері науки та інновацій, зокрема у частині формування українського пулу експертів.

Загалом на Конкурс, який тривав з 26 квітня 2024 р. згідно з наказом МОН від 26.04.2024 № 585, було подано 1299 анкет кандидатів в експерти. З них відібрано 949 нових експертів, які мали високі наукові здобутки, широкий досвід виконання наукових проєктів різного рівня, досвід проведення наукової експертизи тощо.

Експерти розподілені за напрямами, галузями і спеціалізаціями згідно з класифікацією наукових даних згідно ОЕСР національного переліку освітніх спеціальностей та переліку згідно із Міжнародною стандартною класифікацією освіти. Найбільша кількість експертів представлена за інженерно-технологічним і природничим напрямами, найменша у біомедичному і безпековому.

Подальша організація роботи експертів буде здійснюватися у Національній електронній науково-інформаційній системі «URIS».

Детальніше: https://mon.gov.ua/news/mon-uspishno-zaversheno-formuvannia-obiednanoi-bazy-ekspertiv-dlia-provedennia-naukovoi-ta-naukovo-tekhnichnoi-ekspertyzy