Участь доцента кафедри КІЕ Григи В.М., у міжуніверситетському онлайн-лекторії

28 березня вдруге стартував розширений міжуніверситетський онлайн-лекторій між академічними спільнотами Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Лекторій тривав три тижні з 28.03.2022 р. до 15.04.2022 р.

Доцент кафедри КІЕ Грига В.М., взяв участь в міжуніверситетському онлайн-лекторії прочитавши дві відкриті лекції на теми: ”Високорівневе проектування спеціалізованих комп’ютерних пристроїв на основі програмовних логічних інтегральних схем” та “Проектування розумних систем на основі мікроконтролерних макетів” для здобувачів вищої освіти університетів учасників.

В прочитаних лекціях доцента Григи В.М., було розкрито зв’язок тематики із спеціальностями кафедри, проведено класифікацію цифрових інтегральних схем та описано методи і засоби їх проектування, розглянуто сучасні методи проектування спеціалізованих комп’ютерних систем, основні особливості ПЛІС, етапи проектування програмних моделей процесорів та  VHDL-проект моделі однокристального комп’ютера, а також розглянуто побудову апаратного та програмного забезпечення “розумних” систем на базі відомих мікроконтролерних макетів (Arduino, Node MCU ESP8266) на прикладі систем: “розумного” будинку і моніторингової системи контролю якості повітря та води.

Учасники лекторію мають змогу надіслати відгук про прослухану лекцію та отримати сертифікат про проходження лекції, заповнивши відповідну Google-форму у таблиці розкладу міжуніверситетського лекторію.

Викладач кафедри КІЕ Грига В.М., щиро вдячний всім здобувачам вищої освіти, які долучилися до прослуховування та обговорення лекційного матеріалу та бажає подальшої співпраці у майбутніх зустрічах.