ІНТЕРНЕТ ТЕХНОЛОГІЇ ТА WEB-ДИЗАЙН

ІНТЕРНЕТ ТЕХНОЛОГІЇ ТА WEB-ДИЗАЙН

 Предметом вивчення навчальної дисципліни є теоретичні концепції, методи і засоби програмування, системи та інструменти їхньої підтримки, сучасні стандарти, зокрема, процеси життєвого циклу, вимірювання і оцінювання якості розробки програмного забезпечення.

Метою вивчення дисципліни є ознайомлення студентів з теоретичними основами створення гіпертекстових документів на основі стандартів HTML; розгляд поширених технологій Web – програмування та їх класифікації; ознайомлення з областю застосування різних стандартів та засобів створення Web – контенту; виклад основ дизайну та призначення растрової, векторної та тривимірної графіки; а також набутті навиків практичного створення Web – контенту різними засобами.

Основними завданнями вивчення дисципліни Інтернет технології та Web-дизайн є навчити студента проектувати web – орієнтовані програмні продукти на сучасному рівні. Для цього в курсі викладаються наступні питання:

– Детально розглядаються питання інформаційної архітектури, художнього оформлення сторінок їх верстки та програмування, використовуючи сучасні засоби проектування.

– Розглядаються властивості сучасних версій мов розмітки HTML, XML, XHTML, технології каскадних таблиць стилів CSS, та використання їх можливостей в сучасному web – дизайні.

– Вивчаються основи мови програмування клієнтської частини JavaScript та фреймворку jQuery.

Отримані знання дозволять студентам використати сучасні методи проектування web-додатків.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти здобувають такі компетентності:

– Аналіз та синтез. Здатність до аналізу та синтезу даних у мережі Інтерент на основі логічних аргументів та перевірених фактів.

– Знання та практика. Уміння застосовувати знання на практиці, створювати ефективні сайти.

– Групова робота. Здатність виконувати практичні роботи в групі під керівництвом лідера, з дотриманням суворої дисципліни.

– Комунікаційні навички. Здатність до ефективного комунікування та до коректної ділової комунікації у професійній сфері державною й іноземною мовами.

– Базові загальні знання. Засвоєння базових загальних знань з дисципліни. Загально-професійні компетентності

– Глибокі знання та розуміння процесів, що відбуваються в сфері веб- дизайну. Здатність до глибоких знань та розуміння процесів, що відбуваються в сфері соціальних комунікацій.

– Здатність генерувати нові ідеї. Здатність генерувати нові ідеї у професійній сфері.

– Дослідницькі навички. Здатність виконувати науково-дослідну та прогнозо-аналітичну діяльність на ринку виданичої продукції.

– Інструментальні навички. Здатність до засвоєння фундаментальних знань з комп’ютерно-видавничих технологій, уміння їх застосувати у процесі мультиплатформного та кросмедійного медіавиробництва.

– Розробка та менеджмент проекту. Здатність до розроблення та менеджменту веб-проектів різних типів.

– Навички використання програмних засобів у професійній сфері. Здатність аналізувати дизайн-концепцію видання, місце в ній структурно виражальникомпонентів, уміння їх фахово оцінювати, оптимізувати. – Забезпечення якості веб-продукту. Здатність контролювати якість текстового та мультимедійного контенту різних видів медійних продуктів.