Павлюк Мирослав Федорович

кандидат фізико-математичних наук,

доцент кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника

 

<strong>Персональна інформація</strong><strong>Основні публікації</strong><strong>Діяльність</strong><strong>Контакти</strong>

Народився 16 березня 1954 року в селі Старуня Богородчанського району Івано-Франківської області (Україна). Батько, Павлюк Федір Михайлович (1906-1972 рр.), та мати Павлюк Юстина Олексіївна (1922-2003 рр.)-селяни.

Середню освіту отримав навчаючись (1961-1971 рр.) в Старунській середній школі. З 1973 по 1975 служив в рядах Радянської армії. У 1976-1981 рр. навчався на фізико-математичному факультеті Івано-Франківського державного  педагогічного інституту імені Василя Стефаника за спеціальністю фізика і математика. У 1994 році захистив кандидатську дисертацію на тему: “Структура та електричні властивості тонких плівок системи телурид свинцю-селенід олова”.

Після закінчення навчального закладу працював старшим науковим співробітником науково-дослідного сектору Івано-Франківського державного педагогічного інституту імені Василя Стефаника, а з 1988 року переведений асистентом на кафедру методики фізики та ТЗН. З 1994 року переведений на посаду доцента кафедри фізики твердого тіла Прикарпатського університету імені Василя Стефаника. В даний час доцент кафедри радіофізики і електроніки цього ж університету.

Павлюк Мирослав Федорович підготував 10 навчальних посібників які знайшли широке використання при читанні спецкурсів з основ електротехніки та мікроелектроніки. Ним же розроблені цілий ряд лабораторних робіт та методичних рекомендацій до них з інформаційних технологій.

Наукова діяльність пов’язана з фізикою та технологією тонких плівок системи АIVВVI та твердих розчинів на їх основі. Павлюк Мирослав Федорович співавтор понад 56 наукових статей, авторських свідоцтв на винаходи та тез Міжнародних конференцій. Бере активну участь у виконанні наукових проектів.